Ana Sayfa
Duyurular
Atıksız Piknik Düzenlendi
Atıksız Piknik Düzenlendi

Atıksız Piknik Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi, Sıfır Atık projesini benimseyerek, atık azaltımı ve çevre bilinci oluşturma amacıyla kararlı bir şekilde adımlar atmaktadır. Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi, Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu, Doğada Yaşam ve Kampçılık Topluluğu, Çevre Mühendisliği Topluluğu ve SAÜ Fikir ile Gelecek Topluluğu, 20 Kasım 2023 tarihinde, atık oluşumunu minimumda tutmayı hedefleyen “Atıksız Piknik” etkinliği düzenlemiştir.

Bu etkinlikte katılımcılar, kendi tabaklarını, bardaklarını ve yiyeceklerini getirerek ambalaj atığı oluşumunu engellemiş, paketli gıda ve poşet kullanımını önlemiştir. Termoslar ve bez çantalar gibi sürdürülebilir ürünlerin tercih edildiği etkinlik, ambalaj atığı olmadan başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe katılan herkesin olumlu geri dönüşleri, gelecekte kampüs alanında geniş kapsamlı bir atıksız piknik etkinliği düzenlenmesi için ilham kaynağı olmuştur.

Tüm öğrenci ve personelimizi, günlük hayatta da ambalaj atığı üretimini en aza indirerek sürdürülebilir bir yaşam tarzına katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Atık azaltımı konusundaki bu bilinçli çabalarımızla, çevremizi koruma ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz.

Etiketler :

ewwr2023,

packaging,

ambalajlar,

dontgetwrappedup,

sürdürülebilirlik,

Fotoğraflar