Ana Sayfa
Koordinatörlüğümüz
Stratejik Hedeflerimiz

Stratejik Hedeflerimiz

Sakarya Üniversitesi, 2023-2027 Stratejik Planı’nında belirlemiş olduğu beş stratejik amacından üçüncüsünü özellikle toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik hedefleri için oluşturmuştur. Stratejik Amaç doğrultusunda tüm akademik birimlerin ve ilgili idari birimleri ile birlikte 5 yıllık hedeflerini belirlemiştir. Stratejik yönetim yaklaşımı ile de uygulamaları düzenli olarak izlemekte ve değerlendirmektedir.

Sakarya Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik ve toplumsal katkı bağlamında belirlemiş olduğu stratejik amacı ve buna bağlı hedefleri şöyledir;              

Stratejik Amaç 3. Üniversite ile toplum arasındaki bağları toplumsal hizmet ve sosyal sorumluluk anlayışını esas alarak güçlendirmek ve tüm süreçlerde doğaya, insana, topluma saygı anlayışı içinde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını uygulamak.

Hedef 3.1. Toplumla ilişkileri geliştirmek ve sürdürülebilirliği sağlamak için kurumsal yönetişim yapılanmasını iyileştirmek; hesap verebilirliği ve şeffaflığı sağlamak için daha fazla üniversite verisini açık erişimle sunmak.

Hedef 3.2. SAÜ’nün iç ve dış paydaşlarıyla gerçekleştirilen işbirliğini, ortaklıkları ve koordinasyonu güçlendirmek.

Hedef 3.3. Kampüsünde ekolojik ayakizinin azaltılmasına katkı sağlayan, enerji verimliliğini artıran, akıllı teknolojilerle uyumlu, yeşil kampüs uygulamalarını artırmak.