Politikalarımız

Sakarya Üniversitesi 2023-2027 Stratejik Planında Sürdürülebilir Üniversite ve Topluma Katkı alanlarına özgü politikalar belirlenmiştir.

 

Sürdürülebilir Üniversite Politikamız

- Sürdürülebilirliğin çevresel, ekonomik ve sosyal boyutlarını bütünleşik olarak dikkate alarak kurumsal uygulamalar ve hizmetlerde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını esas almak.

- Üniversitenin çevresel etkisini azaltmak üzere kaynakların bilinçli tüketimini, atık yönetimini ve enerji verimliliğini benimsemek ve kurumsal uygulamalara yansıtmak.

- Kurumsal yönetişimde kapsayıcılık, eşitsizliklerin azaltılması, güçlü kurum ve amaçlar için ortaklıklar ilkelerini benimsemek.

- İnsanın temel, sosyal ve ekonomik haklarına saygıyı esas almak; iş sağlığı ve güvenliği ilkelerini, akademik özgürlüğü ve iş etiğini kurumsal olarak yaygın hale getirmek.

 

Topluma Katkı Politikamız

- Üniversitede toplumsal katkı faaliyetlerini tanımlı süreçlerle kurumsal olarak yönetmek.

- Üniversitenin paydaşlarına karşı sorumlulukları doğrultusunda paydaş odaklı, şeffaf ve hesap verebilir yönetişimi sürdürmek.

- Üniversite ekosisteminin ve toplumun gelişimi doğrultusunda sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirmek üzere programlar yürütmek, toplumun ihtiyaçlarına ve çevre sağlığına yönelik bilimsel çalışmalar yapmak ve destekler sağlamak.

- Sorumlu üniversite olarak insan hakları, çalışan hakları ve refahı, iş sağlığı ve güvenliği ilkelerini, akademik özgürlüğü ve iş etiğini kurumsal olarak benimseyerek sürdürülebilir toplulukları desteklemek.

 

Su Yönetimi Politikamız

-Sakarya Üniversitesi toplumsal, ekonomik ve çevresel sorumluluk ilkelerine uygun olarak araştırma ve yenilik, eğitim- öğretim, topluma katkı ve yönetim süreçlerinde verimli ve sürdürülebilir su yönetimini merkezine alan bir politika yürütmek

-Gereksiz su tüketimini sıfırlamak, yerel su kaynaklarını korumak, suyun etkili bir şekilde kullanılması için gerekli altyapı ve teknolojik iyileştirmeleri sağlamak, sürdürülebilir peyzaj uygulamalarını hayata geçirmek. 

Su verimliliği politikamızı ve bu kapsamdaki amaç ve hedeflerimizi iç ve dış paydaşlarımız ile birlikte ortak akıl ve iş birliği anlayışı içinde hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.