Ana Sayfa
Duyurular
Ska:1 Yoksulluğa Son Komisyon Toplantısı
SKA:1 Yoksulluğa Son Komisyon Toplantısı

SKA:1 Yoksulluğa Son Komisyon Toplantısı

Sakarya Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda, Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi (TOKAS) tarafından “Yoksulluğa Son Komisyon Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, komisyon üyesi akademisyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı,Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (YÖÇEYDER), Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) ve KIZILAY Sakarya yöneticileri ile SAÜ Çevre Köylerine Yardım Öğrenci Topluluğu ve SAÜ Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu başkanları katıldı.

Toplantıda, TOKAS’ ın 17 temel hedefi olan Yoksulluğa Son, Açlığa Son, Sağlık ve Kaliteli Yaşam, Nitelikli Eğitim, Cinsiyet Eşitliği, Temiz Su ve Sanitasyon, Erişilebilir ve Temiz Enerji, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi, Sudaki Yaşam, Karasal Yaşam, Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar ve Amaçlar için Ortaklıklardan bahsedildi.

“Yoksulluğa Son” başlığı için disiplinler arası ortaklıklar ile Bakanlık, Belediye ve yardım kuruluşları ile ortak yapılabilecek faaliyetler detaylı olarak değerlendirilirken, yoksulluğun önlenmesi için İŞKUR destekleri ve sosyal yardımlaşma hizmetlerinin maddi kapasitelerinden bahsedildi.

Toplantıda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu: "Topluma katkı hususunda üniversite katkımız önemli. Eğitim-öğretim, araştırma, geliştirme, yenilik ve topluma katkı noktasında çalışmalarınız var. Disiplinlerarası olarak çalışmalar var. Sadece bilimsel çalışmalar ile sınırlı kalmasın, tüm paydaşlarımızla değer üretelim istiyoruz. 17 kalkınma amacının her biri için 4-5 kişilik hocalarımızdan oluşan ekiplerimiz oldu. Bunları Rektörlük olarak takip ediyoruz. 17 kalkınma planını, sivil toplumumuzla, kamu kuruluşlarımız ve öğrencilerimiz ile bunları yapmamız gerekir ve şehir ile bu entegrasyonu sağlamalıyız‘’ ifadelerine yer verdi.

Verimli geçen toplantı, kurumlar arası atılacak adımların belirlenmesinin ardından sona erdi. Toplantıya destek veren tüm dış paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

Etiketler :

sürdürülebilirlik,

ska,

topluma katkı,

yoksulluğa son,