Duyurular
Geleceğin İnşasında Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Sürdürülebilirlikteki Rolü Eğitimi Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda düzenlenen Sakarya Üniversitesi Sürdürülebilir Gelecek Buluşmalarının açılış programı 6 Aralık 2023 Çarşamba günü Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.

Rektör Yardımcısı ve Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun açılış konuşması sonrası SKA 11- Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar konusunda “SAÜ Sürdürülebilir Gelecek Buluşmaları: Geleceğin İnşasında Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Sürdürülebilirlikteki Rolü” adlı seminer gerçekleştirilmiştir.

Esri Türkiye CEO'su Barış UZ' un konuşmacı olarak katıldığı etkinlik akademik personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından yoğun talep görmüştür. Konuşmacı Barış UZ, Coğrafi Bilgi Sistemlerinin hayatımızdaki önemini özellikle deprem, yangın, sel gibi afetler üzerinden örnekler ile açıklamış, uygulamanın teknik imkanlarını ve kullanım şartlarını detaylı bir şekilde anlatmıştır. Ayrıca kurumumuza ve öğrencilerimize destek için her zaman hazır olduklarını belirtmiştir.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı ve Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah DOĞAN, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TURĞAY, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit YAŞAR, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katılım göstermiştir.

Etkinliğimize katkılarından dolayı Sayın Barış UZ’a, Coğrafya Bölümünde görevli akademik personelimize ve Coğrafya Öğrenci Topluluğuna teşekkür ederiz.

Etiketler :

sürdürülebilirlik,