Ana Sayfa
Duyurular
Milli Eğitim İl Müdürlüğü İle Ortak Projeler ve İşbirliklerine İlişkin Toplantı Gerçekleştirildi
Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Ortak Projeler ve İşbirliklerine İlişkin Toplantı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Ortak Projeler ve İşbirliklerine İlişkin Toplantı Gerçekleştirildi

Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ozan ÖZKAYA öncülüğünde Ar-Ge ve Özel Büro ekipleriyle bir araya gelerek, topluma katkı ve sürdürülebilirlik temalı ortak çalışma alanları ve proje önerilerini değerlendirdi. Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU, üniversitenin bu alandaki çalışmalarına vurgu yaparak, “Kadın Akademisi”, “Şehir Hafızası”, “Çocuk Kütüphanesi” ve “Dükkan Senin” gibi önemli projeleri anlattı ve yaz aylarında farklı toplumsal kesimlere yönelik planlanan eğitimler hakkında detaylı bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ozan ÖZKAYA ise, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çalışmalarını aktardı. Toplantıda her iki kurumun da eğitim alanındaki iş birliğini yeni proje ve çalışmalarla artıracağı vurgulandı. Uluslararası ve ulusal proje çağrılarının yakından takip edilmesi ve uygun olanlara ortak başvuruların yapılması hususunda mutabakata varıldı.

Eğitim Fakültesi ile ortak bir toplantı düzenlenmesi ve dezavantajlı bölgelerdeki okulların öğrencileri için etkinlikler düzenlenmesi gibi önemli kararlar alındı. Bu adımların, eğitimde kaliteyi artırmanın yanı sıra eşitsizlikleri azaltma ve dezavantajlı gruplara destek olma hedefine ulaşmada kritik öneme sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, öğretmen akademileri gibi başarılı projelerdeki iş birliğinin ve ortaklıkların diğer projelerde de devam etmesine karar verildi.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve ulusal kalkınma planında yer verilen hedefler doğrultusunda nitelikli eğitim, eşitsizliklerin azaltılması ve iklim eylemi gibi konularda işbirliği ve ortaklık yapılacak projelerin, sadece öğrencilerin değil, aynı zamanda okulların, öğretmenlerin, yöneticilerin, velilerin ve genel olarak toplumun faydasına olmasının önemi vurgulandı.

Etiketler :

eğitim,

sürdürülebilirlik,

sautokas,

topluma katkı,

sakarya mem,

Fotoğraflar